Početna Bela Vida 2012 Novosti Teri i Bella našli dom

Bela Vida, kao društveno odgovorna kompanija, nastavila je sa aktivnostima koje uključuju pomoć napuštenim životinjama, te njihovo udomljavanje. Dobrobit životinja postala je međunarodni standard društvene odgovornosti, tako da Bela Vida nastoji učiniti što više u ovom segmentu svojih društvenih aktivnosti.

 

 

 

 

Naime, nakon što su predstavnici Bela Vida galerije smjestili psa nazvanog Teri u sarajevski Pansion 'King', sufinansirali kompletan veterinarski protokol i njegov tromjesečni boravak u Pansionu, vlasnica Bela Vida kompanije Belma Mujezinović-Pribilović i njen muž - Vedran Pribilović odlučili su je udomiti kod sebe. Prethodno su već bili udomili dvije napuštene mačke.

Nadalje, nedavno pronađena dvomjesečna maca, koja je živjela ispred Importanne Centra u kojem je smještena i Bela Vida galerija, našla je svoj stalni dom. Zahvaljujući uposlenicima Galerije, koji su macu uveli u svoj prostor i nahranili, te objavili fotografije na svojim Facebook stranicama, javila se Slađana Duvnjak - Živanović iz Bijeljine koja je već prethodno udomila psa Skakija iz Sarajeva.

Maca, kojoj je vlasnica dala ime Bella, stigla je u svoj stalni dom, gdje joj je pružena pažnja i ljubav.U narednom periodu, Bela Vida će nastaviti sa aktivnostima o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Ukoliko se i Vi želite uključiti u akcije pomoći napuštenim životinjama, kontaktirajte nas putem 033/264 660.

 

Bela Vida d.o.o. :: Tel. +387 (0)33 26 46 60 :: Fax +387 (0)33 26 46 61 :: Zmaja od Bosne 7-7a :: Sarajevo :: e: info@belavida.ba