Početna Bela Vida 2012 Veni, vidi, viking Ambasador Švedske Bosse Hedberg otvara postavku 'Veni, vidi, viking'

Novu postavku u sarajevskoj Bela Vida galeriji pod nazivom 'Veni, vidi, viking' otvorit će ambasador Švedske u BiH Nj.E. Bosse Hedberg. Svečanost je planirana za 10. maj 2012. godine, sa početkom u 18.00 sati.

..................................................................................'Veni, vidi, viking' predstavlja Skandinaviju, sa posebnim naglaskom na švedskom uređenju enterijera u kojem nebesko plavetnilo i pješčana bjelina vladaju - kako u domu, tako i u pejzažu. Skandinavski enterijer inspirisan je prirodom, a  poznat je po svojoj jednostavnosti i eleganciji.

Supruga ambasadora Švedske u BiH Christina Hedberg učestvovat će u kreiranju postavke koja predstavlja njenu zemlju, tako da će jedan kutak u Bela Vida galeriji biti sačinjen od namještaja i dekoracije porijeklom iz Švedske.

Bela Vida galerija otvorena je početkom februara ove godine u Importanne centru u Sarajevu i predstavlja urbano odmaralište i shopping zonu u kojoj se mogu riješiti svi problemi oko uređenja i dizajniranja doma. Ulaskom u ovaj prostor, koji se tematski mijenja iz mjeseca u mjesec, mogu se vidjeti svi sastavni dijelovi jednog stana. U okviru unaprijed definisanih mjesečnih tema, stručni tim Bela Vida galerije kreira postavku koja je interpretacija stilskog uređenja jedne ili više država i noviteta u svijetu dizajna enterijera.

Projekat Bela Vida nastao je iz "kreativne kuhinje" tima Enterijer.ba, koji uspješno djeluje već šest godina.

Bela Vida d.o.o. :: Tel. +387 (0)33 26 46 60 :: Fax +387 (0)33 26 46 61 :: Zmaja od Bosne 7-7a :: Sarajevo :: e: info@belavida.ba