Početna Bela Vida 2013 Energija španskog doma

bvspU ponedjeljak, 20. maja, stručni tim Bela Vida galerije posjetiocima će predstaviti novu postavku koja nosi naziv „Energija španskog doma". Postavku će svečano otvoriti Nj. E. Aurora Mejia, ambasadorica Španije u BiH.

.................................................................................................................................................

Andaluzija, kao postojbina flamenka, čuvene koride i španskih gitara, sa svojim specifičnim pejzažima i bogatom kulturom našla se kao inspiracija za uređenje enterijera i kreativna baza majske postavke u Bela Vida galeriji. Zavirivši u tradicionalne domove Malage, Granade, Sevilje i drugih, pronašla se ideja koja je pretočena u enterijer prepun crvene, snažnih tonova smeđe, sa mnogo kamena i prirodnih tkanina.

Ovoga puta stručni tim Bela Vide predstavit će i radove akademskih kipara Maje Matašin, Senada Patkovića i Nedima Đikića, te vitraže arhitektice Dijane Pregelj. Po prvi put u Galeriji bit će izložene grafike španskih umjetnika iz prethodnog stoljeća.

Trenutnu postavku 'Sjaj otomanske raskoši' zainteresovani posjetioci mogu pogledati u holu Importanne Centra gdje će biti izložena do ponedjeljka.

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bela Vida d.o.o. :: Tel. +387 (0)33 26 46 60 :: Fax +387 (0)33 26 46 61 :: Zmaja od Bosne 7-7a :: Sarajevo :: e: info@belavida.ba