Početna Bela Vida 2013 Ljubavni ritam metropole Plesnim performansom otvoren 'Ljubavni ritam metropole'

Oko 50-tak plesača iz studija 'Romantik' i 'El Paso',  predvođeni  svjetski poznatim plesnim parom Lejnom Karić-Lubarda i Vedranom Marčetom, sinoć su otvorili 13-tu postavku u sarajevskoj galeriji Bela Vida pod nazivom "Ljubavni ritam metropole".

Inspiracija za ovu postavku bili su veliki gradovi, čija se svjetla u noći prostiru u beskraj. Oduševljeni prizorima svakodnevice, običnih, a opet posebnih ljubavi na ulicama metropola, stručni tim kreirao je skladan, čvrst enterijer ispunjen vedrim detaljima.

Ovog puta upriličena je i izložba umjetničkih fotografija Amera Kapetanovića iz ciklusa 'Love Project', izložba skulptura akademskih kipara Maje Matašin i Senada Patkovića.

- Svaka od deset izloženih fotografija  Amera Kapetanovića zabilježena je u magičnom trenutku prepunom emocija I svaka od njih ima svoju priču – rekla je, u svom uvodnom obraćanju, Belma Mujezinović-Pribilović, direktorica Bela Vida Group.

Akademska kiparica Maja Matašin izložila je šesnaest skulptura u bronzi. One predstavljaju atanor koji nosi simbole planeta, metala te hemijskih spojeva potrebnih za intervenciju na metalu i dvanaest skulptura u srebru koje predstavljaju čovjeka i nose dvanaest znakova zodijaka.

U galeriji Bela Vida po prvi put predstavljen je i namještaj mladog dizajnera Sanjina Halilovića koji je ostvario zapažen uspjeh na ovogodišnjem Sajmu u Kelnu. Nazvan Dis(order), ovaj namještaj je modularni sistem koji je multifunkcionalan i prilagodljiv.

Kompanije koje su zaslužne za ambijent nove postavke su  JUB, Urban, Domavija, Ligne Pure, Philips, Zart, ABV sistem.

Sponzor otvorenja bila je vinarija Tikveš.

Baner
Baner
Baner
Baner

Bela Vida d.o.o. :: Tel. +387 (0)33 26 46 60 :: Fax +387 (0)33 26 46 61 :: Zmaja od Bosne 7-7a :: Sarajevo :: e: info@belavida.ba